Udtalelse fra generalforsamlingen 18. februar 2015

af Claus Weichel den 19. februar 2015

 

Socialdemokraterne i Vallensbæk

Udtalelse fra generalforsamlingen

Socialdemokraterne startede generalforsamlingen med et øjebliks stilhed for at ære de to helt uskyldigt dræbte personer i weekends tragiske terrorhandling i København. Tankerne går til de dræbtes familier og efterladte.

Angrebet på Krudttønden og Synagogen i København var et angreb på det åbne og demokratiske samfund som er opbygget gennem generationer i Danmark.

Socialdemokraterne udtrykker stor beundring for politiets indsats, særligt de ofre som de 5 sårede politifolk ydede, da de stillede sig i forreste række for at beskytte og værne befolkningens sikkerhed.

Det er vores opfattelse, at dette ikke er en kamp mod islam, men derimod en kamp mod ekstrem ondskab under dække af religiøs fanatisme.

Socialdemokraterne støtter op om statsminister Helle Thorning-Schmidts udtalelse i dagene efter ugerningen: ”Vi står foran nogle svære dage, hvor vores sammenhold vil blive testet. Men i Danmark vil vi aldrig bøje os for vold. Ingen skal slippe af sted med at angribe det åbne, frie og demokratiske danske samfund. Det er tid til sammenhold i Danmark. Vi står skulder ved skulder. Muslimer, jøder, kristne. Mennesker af forskellig politisk overbevisning. Vi står sammen som danskere. Ligesom vi står sammen med de demokratiske og frie lande omkring os.”

Vedtaget enstemmigt på generalforsamlingen den 18. februar 2015.

Søren Wiborg
Formand
Socialdemokraterne i Vallensbæk
SW_S

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg: