Mennesker først – men ikke i Vallensbæk

af Claus Weichel den 24. februar 2015

 

Mennesker først – men ikke i Vallensbæk

Det varmede, da den nyvalgte konservative formand Søren Pape i en husstandsomdelt folder i Vallensbæk stod frem med budskabet ”Mennesker først”. At det så er et ofte brugt og velgennemprøvet slogan, bør man se stort på. Min konservative borgmester Henrik Rasmussen var også med i folderen, og han støttede op om slogan og Søren Papes synspunkter i folderen. Jeg fulgte opfordringen og skrev både til Søren Pape og Henrik Rasmussen med gode forslag til, hvordan de konservative kunne få lidt større opbakning end blot 3-4 % af vælgerne. Jeg foreslog bl.a. at de skulle droppe løftebryderen Lars Løkke Rasmussen. Du ved ham der kun vil være statsminister, hvis der kommer 0-vækst. Det har Løkke så droppet og vil gerne være statsminister alligevel, uanset vækstens størrelse. Man kan se henvendelsen på vores hjemmeside www.socval.dk. Tilbage til det mere alvorlige. Sloganet ”Mennesker først” klinger hult, når man hører, hvordan det konservative flertal med bormesteren i spidsen så behandler mennesker, som bor i Vallensbæk. Jeg har kontakt med en enlig mor med 4 børn, som desværre ikke kan få forlænget lejemålet i en fremlejet bolig i kommunen. Det har hidtil kun været rygter, at enlige forsørgere forsøges eksporteret ud af kommunen, hvis de henvender sig til forvaltningen. Den enlige kvindelige forsørger blev tilbudt en lejlighed i enten Vordingborg eller Slagelse. Hvis det er korrekt, så burde sloganet ændres til ”Økonomi først – herefter mennesker”. Det medgives, at personsager, kan være komplicerede, men Socialdemokraterne har det grundlæggende synspunkt, at vi skal sørge for vores egne borgere, og strække os langt, for at kunne imødekomme ønskerne, så børnene kan blive i skolen, i daginstitutionerne og i nærmiljøet med kammerater og venner. Før man kan løfte denne opgave er det tom snak at lave husstandsomdelte foldere med slagord som ”Mennesker først”! 

Søren Wiborg

Gruppeformand
Socialdemokraterne i Vallensbæk
SW_S

 

 

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg: