DIAS på Vallensbæk Station skal gentænkes

af Claus Weichel den 6. maj 2015

 

Den digitale kunsthal – DIAS. Man skal aldrig være bleg for at indrømme, at man er blevet klogere. På Vallensbæk Portalen skrev en borger om Vallensbæk Station og DIAS. Kort og godt var der uhumsk og kunsten var svær at forstå. Debatten viste, at rigtig mange borgere havde samme oplevelse.  

Jeg kommer ikke længere så tit på Vallensbæk Station, men har dog været forbi fornylig og mente at kritikken var noget overdrevet. Jeg kørte så forbi igen og så på det med nye øjne, og må give de saglige kritikere ret. Vallensbæk Station er mere nedslidt end jeg huskede og særligt projektet Ghost hører ikke hjemme på et offentligt sted, hvor det skal være trygt at gå forbi for alle. Mange har ikke andre valg, fordi de nu engang skal have toget. 

Jeg har derfor været i kontakt med vores forligspartner fra C om oplevelsen, og der er nu taget forskellige initiativer til at gøre noget aktivt for at ændre tingenes tilstand. Det skal være en god oplevelse at komme på Vallensbæk Station. 

Gulvet skal saneres og de skrækkelige klinker på væggen skal udskiftes med lysere klinker. Det må også være muligt at gøre noget ved lyssætningen, når de forskellige lysfirmaer er så langt fremme med den betydeligt billigere LED-belysning. Samlet må det være muligt at gøre tunnel og trappeopgang mere tryg med en forholdsvis beskeden indsats enten den er kommunal eller DSB skal bidrage. Jeg håber at flertallet i kommunalbestyrelsen har vilje til at se konstruktivt på nye løsninger.  

Jeg tror stadig på kunstprojektet, men rammerne skal være i orden og de sagesløse borgere skal ikke generes af kunsten, så man ikke tør bruge offentlige transportmidler. Jeg har også det synspunkt, at hvis der ikke inden for relativ kort tid er mulighed for at gøre stationen mere tryg, så vil DIAS ikke få succes.

Søren Wiborg
Gruppeformand
Socialdemokraterne i Vallensbæk
SW_S

 

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg: