Fredsvalg til Vallensbæk Sogns Menighedsråd er desværre aflyst…

af Claus Weichel den 5. marts 2016

 

Fredsvalg til Vallensbæk Sogns Menighedsråd er desværre aflyst…

Socialdemokraterne har atter forsøgt at bane vejen for et fredsvalg til Vallensbæk Sogns Menighedsråd den 8. november 2016. Der var ellers tæt på enighed mellem de nuværende 3 grupper, der er repræsenteret i Menighedsrådet om at lave en fællesliste mellem de konservative, Socialdemokratiet og Kirkelisten. Der var dog ikke lavet aftaler om en bestemt kirkepolitisk retning, men når først valget er overstået, så plejer de valgte hurtigt at finde en fælles retning.

Det er så Kirkelisten, som alligevel ønsker et kampvalg. Det virker lidt ”fjollet” at insistere på et kampvalg i demokratiets ånd, når kun godt 10 % af de stemmeberettigede sognebørn deltager i valghandlingen. Der er heller ikke noget, der tyder på, at mandatfordelingen ændres væsentligt i forhold til i dag. Det er de politiske partier med den største organisation bag sig, der løber med de fleste stemmer. Efterhånden er det kun ganske få sogne, som endnu afholder kampvalg til menighedsrådet.

Jeg vil opfordre Kirkelisten til at revurdere sin beslutning og lade det nuværende Menighedsråd gennemføre en fredsvalgshandling.

Såfremt Kirkelisten fastholder, at fredsvalg ikke er en mulighed, så stiller Socialdemokratiet selvfølgelig op med en liste og et program.

Socialdemokratiet går bl.a. til valg på, at Menighedsrådet skal sælge den såkaldte kirkegrund ved Vejlegårdsparken hurtigst muligt. Med opførslen af Hellig Trekongers Kirke i Landsbyen bliver der ikke behov for endnu en kirke i Vallensbæk. Der er allerede fremsat et attraktivt købstilbud, som bl.a. medfører, at Menighedsrådet slipper for eventuelle udgifter til byggemodning og jordrensning af grunden.

Socialdemokratiet vil også gå til valg på, at konfirmationsforberedelserne flyttes fra 7. klasse til 8. klasse, hvor eleverne er mere modne til at reflektere over undervisningen.

Jeg håber Kirkelisten besinder sig, så vi ikke unødigt skal ulejlige sognebørnene til valgurnerne, når der stort set er konsensus om kirkepolitikken i Vallensbæk Sogn.

 

Søren Wiborg

Formand for Socialdemokraterne i Vallensbæk
SW_S

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg: