Juniorpædagoger skal også være for pigerne i Vallensbæk 

af Claus Weichel den 2. februar 2017

Juniorpædagoger skal også være for pigerne i Vallensbæk 

Siden 2006 har Vallensbæk kommune succesfuldt uddannet juniorpædagoger – kun drenge – fra 8. klasse og op til at hjælpe til i daginstitutionerne. Hensigten var fin nok. Drenge skulle stifte bekendtskab med at arbejde i et kvindedomineret fag og tanken var, at de store drenge kunne spille fodbold og lege lidt vildere drengelege med nogle af de små ”vildbasser” på Blå Stue, som godt kunne trænge til at løbe lidt krudt af sig. Projektet er adopteret af andre kommuner.  

Det er vores opfattelse, at de store drenges ansættelse og leg som Juniorpædagoger siden starten ikke har rykket ved, at det stadig er et kvindedomineret fag at arbejde i en daginstitution. Det har formentlig også skadet debatten og søgningen, at forældre ikke er helt trygge ved mænd, der skifter ble eller går på toilettet med de små poder. Det er måske her, debatten om kønsfordelingen reelt skal starte for at rykke afgørende.  

Socialdemokratiet ønsker et opgør med det forældede tankegods, der ligger bag og har fremsat forslag om, at også piger kan arbejde som Juniorpædagoger. Forslaget har allerede været drøftet i udvalget, og forvaltningen vender tilbage i februar med flere faktiske forhold og så tager vi debatten igen.  

Erdal Colak og Søren Wiborg
Medlemmer af Børne- og Kulturudvalget
Vallensbæk Kommunalbestyrelse

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg: