DF’s budgetforslag gavner ikke trafiksikkerheden

 

Det er altid en prøvelse, at se Kenneth Kristensen Berths kommentarer til et læserindlæg i lokalaviserne. Således også denne gang i Sydkysten den 2. oktober 2015, hvor han kommenterer på Socialdemokraterne, Venstre, SF og Konservatives budgetforlig for 2016 i Vallensbæk. 

DF valgte uansvarligheden og står uden for budgetforliget. DF’s budgetforslag bærer præg af hastværk og venstrehåndsarbejde og er uden hensyntagen til borgernes ve og vel. Et af DF’s forslag vil spare en rundkørsel væk i et af kommunens farligste vejkryds Golfsvinget/Vallensbæk Torvevej. Der har været mange færdselsuheld i det kryds og også med personskade til følge. Udover de menneskelige og sociale omkostninger, så har trafikøkonomer beregnet at en tilskadekomst i trafikken i gennemsnit koster samfundet 4,6 mio. kr. Det er et faktum. I perioden 2009 til 2014 er der registreret 6 tilskadekomne i det kryds. En udgift for samfundet på ca. 28 mio. kr. og alligevel vil DF fjerne et trafiksikkerhedsanlæg til 3,5 mio. kr. Den relativt beskedne udgift vil reducere både de menneskelige og økonomiske omkostninger. Forslaget illustrerer meget fint DF’s er meget optaget af populisme end ansvarlighed. 

Kenneth Kristensen Berth holder sig heller ikke for god til at sparke en usandhed eller to ind i sine kommentarer. Forligspartierne er enige om, at støtte både handicaprådets arbejde og det frivillige arbejde, som mange Vallensbækkere heldigvis er gode til. Hvis Kenneth Kristensen Berth var blevet bare lidt længere i forhandlingslokalet, så havde han også vidst, at pengene til mere frivillighed i Vallensbæk ikke går til ”ZOO-kort til flygtninge”. Kenneth Kristensen Berth får lige flettet endnu en usandhed ind. idet han påstår, at årsagen til støtten til Handicaprådet er at ”de 50.000 kr. er gået til Søren Wiborgs partifælle, Claus Sørensen i Handicaprådet”. Den kommentar viser jo meget godt, hvor lidt Kenneth Kristensen Berth og Dansk Folkeparti egentlig ved om lokale forhold. Claus Sørensen sidder ikke i Handicaprådet i Vallensbæk, men er derimod formand for Dansk Handicap Forbunds lokalafdeling i Vallensbæk, hvilket jo er noget ganske andet. Alligevel gøres usandheden odiøs med en kommentar om Claus Sørensens politiske tilhørsforhold. Selv om Kenneth Kristensen Berth er en belæst herre og er cand. mag. i historie, så kniber det noget at følge med i lokalhistorie. Endnu et bevis på hvorfor mange partier forbyder dobbeltmandater. Man mister overblikket, når man både skal være folketingspolitiker og kommunalpolitiker.

 

Søren Wiborg
Gruppeformand
Socialdemokraterne i Vallensbæk

SW_S