Juniorpædagoger i Vallensbæk – mange ledige pladser

 

Juniorpædagoger i Vallensbæk – mange ledige pladser

Bekymrende læsning i Sydkysten den 11. marts 2017. Et kommunalbestyrelsesmedlem i Vallensbæk vil her i 2017 fastholde drenge og piger oldnordiske kønsroller. Det konservative medlem af Børne- og Kulturudvalget Marianne Friis Mikkelsen, er fremme med synspunkter om, at drenge kan tilbyde leg og aktiviteter, som piger åbenbart ikke kan! Citat fra læserbrevet: ”Pigerne har jo også muligheder bl.a. babysitterkursus”! En forældet kønsrolletanke, som forhåbentligt ikke er fremherskende i den konservative gruppe.

En forældre Nanna Laudrup Lund har tidligere skrevet om sin bekymring. Juniorpædagoger skal kun være for drenge. Vi må desværre konstaterer, at interessen for faget blandt drenge er stærkt faldende. BKU har netop modtaget en oversigt over antallet uddannelsespladser til Juniorpædagoger i Vallensbæk. Ungdomsskolen kan uddanne 24 elever ad gangen, men antallet af tilmeldte er faldet markant, og kun 10 drenge (ud af 24) møder i praktik.

Socialdemokratiet har derfor foreslået, ledige pladser på Juniorpædagoguddannelsen fremover tilbydes interesserede piger. Det er en salomonisk løsning, så uddannelsen først tilbydes interesserede drenge og ledige pladser fyldes op med interesserede piger.

Tankegodset om, at piger ikke kan spille fodbold og klatre i træer, hører heldigvis en svunden tid til. Der findes helt sikkert drenge i Vallensbæk, som også kan lave mad, sy og strikke – uha for en tanke.  

Erdal Colak og Søren Wiborg
Medlemmer af Børne- og Kulturudvalget

Socialdemokratiet Vallensbæk