Moské kan ende i Vallensbæk – Hellere konge af Facebook end borgmester på Kenneths stemmer

Moské kan ende i Vallensbæk

Af
MF Kenneth Kristensen Berth (DF), medlem af Kommunalbestyrelsen

Søren Wiborg har allerede opgivet at blive borgmester i Vallensbæk, men når man ikke kan blive det man helst vil være, så kan man altid blive konge af Facebook. Og i den egenskab har Wiborg sat sig tungt på nyhedsformidlingen i Vallensbæk via sit ejerskab per stedfortræder af Vallensbæk Portalen og Vallensbæk Politik.
Seneste forsøger Søren Wiborg på Socialdemokratiets facebookside at latterliggøre Dansk Folkepartis bekymring for, hvad en ændring af plangrundlaget i erhvervsområdet i Vallensbæk Nord kan føre med sig, men Søren Wiborg fortæller ikke hele historien.
Wiborg skriver korrekt, at det nuværende plangrundlag ikke muliggør en moské. Nej, selvfølgelig, ændringen af plangrundlaget er jo hele årsagen til, at sagen er blevet rejst i det hele taget. Og det er tidligere set, hvordan ændringer i erhvervsområders plangrundlag, således at områderne også kan bruges til foreningsformål føre til uhensigtsmæssigheder som f.eks. at der pludselig bliver etableret moské- og islamisk kulturcenter, muslimsk børnehave, muslimsk friskole eller noget lignende.
Det er det, vi for enhver pris skal undgå i Vallensbæk. Vallensbæk kommune har slet ikke bevæbnet sig på samme måde som f.eks. Ishøj til at kunne imødegå etableringen af en muslimsk daginstitution bl.a. fordi de Konservative i Vallensbæk på udlændingeområdet agerer som Det Radikale Venstre. De Konservative vil således hverken skride ind over for anvendelse af halalkød og udfasning af svinekød i kommunens daginstitutionerne eller sætte regler op, der sikrer, at svinekød skal være en del af menuen ikke alene i kommunens daginstitutioner men også i eventuelle private institutioner i kommunen.
Derfor kan Vallensbæk være et attraktivt sted at drive muslimsk daginstitution fra – og derfor skal vi være særdeles årvågne, når vi giver os i kast med at ændre plangrundlaget i Vallensbæk Nord.

Svar på indlæg

Hellere konge af Facebook end borgmester på Kenneths stemmer

Af
1. viceborgmester Søren Wiborg, (S), Vallensbæk Kommunalbestyrelse

Det kan være svært, at tage Kenneth Kristensen Berths (KKB) bemærkninger om Facebook alvorligt. Da en tidligere DF’er kastede håndklædet i ringen og lukkede den gamle Vallensbæk Portal, fordi han havde misforstået begrebet ytringsfrihed, oprettede andre initiativrige Vallensbækborgere en ny portal. Jeg har hverken via stedfortræder eller på anden vis indflydelse på Portalens indhold. Vallensbæk Politik har to administratorer. Ingen af dem er medlem af Socialdemokratiet i Vallensbæk. Den ene administrator er sågar kandidat til kommunevalget på den konservative liste. Held og lykke med det. Og ja – så har Socialdemokratiet i Vallensbæk oprettet en meget velbesøgt Facebook-side, hvor vi naturligvis lægger vores holdninger og synspunkter op. Det har jeg forstået, at KKB også gør på sin officielle politikerside på Facebook. Der er så ikke mange nuancer i KKB’s opslag, der i al væsentlighed handler om nedgørelse af udenlandske minoriteter eller usaglig kritik af EU.

Socialdemokratiet har valgt at opstille en spidskandidat i erkendelse af, at der hidtil har været et stort borgerligt flertal i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk. Så har jeg valgt at melde klart ud, at jeg ikke vil være borgmester for enhver pris og slet ikke på DF/KKB’s stemmer. Hvis der skal være en socialdemokratisk borgmester i Vallensbæk, så skal der også være en rimelig mulighed for at få hovedparten af vores politik igennem. Ellers er man bare en nikkedukke. Vedr. ændringen af plangrundlaget i Vallensbæk nord, så var det ikke muligt tidligere at opføre en moské, og det er heller ikke muligt efter ændringen af plangrundlaget. KKB bruger som sædvanlig sin muslimforskrækkelse til at skræmme borgerne i en retning, som ikke har hold i virkeligheden.