Radikale og Socialdemokratiet indgår valgforbund i Vallensbæk

 

Radikale og Socialdemokratiet indgår valgforbund i Vallensbæk

Spidskandidaterne Jens Abdelkader Dahmani (R) og Søren Wiborg (S) har meddelt Sydkysten, at de to partier indgår valgforbund til kommunalvalget d. 21. november til kommunalbestyrelsen i Vallensbæk.
Jens Abdelkader Dahmani sætter følgende ord på: ”Vi har haft møder med Socialdemokratiet og erfaret, at der er gode ting, der samler os. Det væsentligste i det valgtekniske samarbejde, er selvfølgelig at minimere stemmespildet, og ikke bare lade vælgernes stemmer gå til spilde.
Jens Abdelkader Dahmani fortsætter: ”Jeg havde gerne set, at vi havde fået et større centrum-venstre valgforbund i Vallensbæk, og glædede mig derfor over, at Enhedslisten og SF i et tidligere indlæg i Sydkysten inviterede til et bredt valgteknisk samarbejde. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal risikere at 1½ mandat måske går til de konservative og dermed monopol. Monopol er fortidens levn og det er sundt for Vallensbæk at udvikle strategi og vision uden at en fløj kan bestemme alt alene. Derfor er det ærgerligt at særligt SF er imod”.
Søren Wiborg er også en glad spidskandidat: ”Jeg har kendt Jens i mange år og deler mange af hans værdier. Det er vigtigt at understrege, at vi er to selvstændige partier, som går til valg på hver sin politik. Det er bare rigtig fornuftigt, at minimere risikoen for stemmespild, når den konservative modstander er så stærk og har monopol”.
På Sydkystens spørgsmål om, hvorfor SF og Enhedslisten ikke vil have et større valgforbund, er Søren Wiborg meget skarp: ”Jeg har forstået, at Enhedslisten meget gerne vil have et større valgforbund, og det er SF, som ikke lige har set lyset. Noget tyder på, at SF i Vallensbæk fortsat er styret af Niels Borre fra SF i Ishøj. Det er ærgerligt, for så ved vælgerne i Vallensbæk ikke, om den politik SF som fører her i kommunen rent faktisk er bundet op på, hvad SF i vores nabokommune mener. Jeg håber SF besinder sig inden d. 9. oktober kl. 12, så vi kan få et brud med det politiske monopol, og dermed en slagkraftig centrum-venstre akse til gavn for borgerne i Vallensbæk”.