Henrik Rasmussen skræmmer medarbejdere til tavshed…

af Claus Weichel den 7. august 2016


Det var dog en beskæmmende artikel om skolevæsnet i Vallensbæk, som Sydkysten havde den 12. juli. Det var beskæmmende at opleve en borgmester, som gerne vil være moderne, udvise lederegenskaber, som hører en for længst svunden tid til. Borgmester Henrik Rasmussen må tilbage på skolebænken og lære at respektere sine medarbejdere, også dem han er uenig med.

Skolereformen har været en stor forandring for mange medarbejdere. Al erfaring med reformer i den offentlige sektor viser, at medarbejderne lige skal bruge lidt tid på at tilpasse sig de nye arbejdsformer. Der skal være plads til at ytre sin uenighed og også plads til at lytte. Man løber jo desværre den risiko at blive klogere, hvis man lytter til sine medarbejdere, og den risiko er Henrik Rasmussen tilsyneladende ikke villig til at løbe. Ombudsmanden har den ene gang efter den anden understreget, at ytringsfriheden også gælder for offentligt ansatte. Det er trist at medarbejderne i Vallensbæk er så skræmte, at de kun tør udtrykke sig anonymt. Socialdemokraterne vil foreslå, at Henrik Rasmussen benytter sommeren til at få et dementi i Sydkysten, for han må da bestemt være fejlciteret – flere steder i den 2 sider lange artikel. Som både Michell Obama og Melania Trump siger med fælles mund: ”Man skal behandle folk med respekt, også selv om man er uenig med dem!” Jeg vil opfordre Henrik Rasmussen til af følge lidt med i international politik. Man kan lære meget.

Socialdemokraterne er bekymret over meddelelsen om, at Vallensbæk har svært ved at tiltrække uddannede lærere. Vi er oprigtigt bekymret for vores børn og unge. Vallensbæk er desværre også i den situation, at det er vanskeligt at tiltrække uddannede pædagoger til vores daginstitutioner. Noget tyder på, at det er et generelt problem for Vallensbæk, og hvis det ikke snart vender, så må vi kigge på nogle af de værktøjer, som også har betydning for den manglende søgning til Vallensbæk. Hvis lønnen er et parameter, så kan det ikke nytte bare at skyde det ud til hjørne. Hvis kommunalbestyrelsen vil have flere uddannede medarbejdere til kommunen, så må vi kigge i hele værktøjskassen og dermed også på lønnen.

Der var nu også et lidt muntert citat i artiklen. Henrik Rasmussen er citeret for at følgende: ”Vallensbæk er den kommune på Sjælland, der bruger flest penge pr. elev!” Det er lidt muntert, at en konservativ borgmester nu bryster sig af, at kommunen på et område er storforbruger af penge på service. Det er lidt muntert fordi Henrik Rasmussen tidligere har været stolt af, at Vallensbæk havde de laveste administrationsomkostninger pr. borger i hovedstaden og ved den lejlighed udtalte: ”Kvalitet og ordentlig service ikke kun handlede om at bruge flest penge!” Også her må Henrik Rasmussen være citeret forkert, for alene i Region Hovedstaden er der mindst 8 kommuner, der bruger flere penge pr. elev i folkeskolen.

 Søren Wiborg
Gruppeformand
Socialdemokraterne i Vallensbæk
SW_S

 

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg: